HISTORIER SOM STRÆKKER SIG OVER 40-80 MINUTTER

FORTÆLLE FORESTILLINGER

Mine fortælleforestillinger kan både være en lang sammenhængende fortælling eller en række kortere fortællinger, som bevæger sig inden for et bestemt tema.


Fortælleforestillingerne kan også være bygget op omkring en bestemt forfatters historier, og egner sig på den måde perfekt til at udvide publikums litterære horisont.


Flere af mine fortælleforestillinger er mine egne produktioner.

Du kan vælge en af mine faste forestillinger, eller jeg kan sammensætte en der passer specielt til jeres behov.


PENGESKRINET:

I begyndelsen af 1700 tallet strander et skib ved Kjul Strand i Vendsyssel. En hollandsk kvinde bjerges i land. Hun påstår at hun medbragte et pengeskrin med 6000 gylden i. Men hvor er skrinet blevet af? Er det mon den unge redningsmand der har stjålet det? Kommer hollænderinden videre til sin mand i Norge? Og hvad sker der mon med pengene? En historie om et fattigt samfund, strandinger og overlevelse.


JULEFORTÆLLINGER:

Jeg har sammensat et juleprogram, som blandt andet indeholder historien om Nissen og Eske Brok Harald Blåtands første jul, en af mine egne fortællinger som jeg kalder Flygtningjul, Juleroserne af Selma Lagerlöf og ikke mindst beretningen om min barndoms jul.


LEV TOLSTOJ: "JORD,JORD!" "PAS PÅ ILDEN" "DE TO PILGRIMME"

Lev Tolstoj har skrevet flere kortere fortællinger om livet på landet i 1800 tallets Rusland. Historierne er perfekte til historiefortælling og behandler emner som griskhed, naboskab og søgen efter åndsliv. Det er emner som alle kan relatere til og genkende i nutiden.


SELMA LAGERLÖF: UDVALGTE FORTÆLLINGER

Igen og igen har jeg fundet tilbage til Lagerlôfs vidunderlige fortællinger. Jeg sammensætter fortællinger i denne forestilling så det passer til jeres arrangement. Eksempler på fortællinger kan være: "Det hellige billede i Lucca", "Skiftingen", "Bethelems barn","Luftballonen","Juleroserne" o.m.a


DET HEMMELIGE BARN - VAR LINE EN TYSKERUNGE?

Forfatter og fortæller Mariane Josefsen

Line fødes i foråret 1944 og vokser op med kærlige forældre på landet i efterkrigstiden. Trods hendes trygge barndom er der noget som er forkert. Er det rigtigt når de driller og kalder hende en tyskerunge? Line søger som voksen sine rødder og finder en hjerteskærende kærlighedshistorie.

En meget aktuel historie om kærlighed i krigstid og om de spor der følger med i generationer.


IRMA FORTÆLLINGER

Forfatter og fortæller Mariane Josefsen

Irma arbejder i Netto og har altid gjort som omgivelserne forventer af hende. Da hun flytter fra Vestjylland til København, bliver hun voldsomt ensom i den store by.

I Bankohallerne føler hun sig på hjemmebane og møder mennesker, som tager hende med i andre miljøer. Der sker ting som får Irma til at tage initiativer, som hun aldrig havde drømt om, og Irmas liv forvandles. En varm, humoristisk fortælling om en pige, man ikke kan lade være med at holde af.


HJORTENS FLUGT

Fortalt som en historie af Mariane Josefsen frit efter Christian Winthers digt fra 1855.

Christian Winters 333 siders lange digt er et vidunderligt romantisk eventyr. Historien bugner af riddere, æresbegreber, skønne kvinder og forhekselser. Den dramatiske historie er i højsædet og lytteren bliver ført gennem et drama, som udspiller sig på Erik af Pommerns tid.

Nogle lyttere vil efter fortællingen gå hjem og finde bogen i reolen, nyde de vidunderlige naturbeskrivelser, rytmen og prise den gamle digterkunst.


TÅREFABRIKANTEN

Forfatter og fortæller Mariane Josefsen

I historien besøger landet hvor tårer er forbudt. I et lykkeligt samfund er der ingen grund til tårer, og triller de alligevel deporteres man. Tårefabrikanten Niels Nielsen kæmper for at få tårerne til at trille legalt i landet igen. En velkomponeret og fantasifuld fortælling, om det nære og svære menneskeliv. Historien er både alvorlig og humoristisk, og man overraskes hele tiden af historiens udvikling.


KANEL,KARDEMOMME OG KINDKYS

Damaskus fortællinger med Mariane Josefsen

Jeg har besøgt Damaskus adskillige gange før Krigen. Oplevelser, indtryk og refleksioner fra disse rejser danner baggrund for mosaikfortællingen ”Kanel, kardemomme og kindkys”.

Trods den ulykkelige situation i landet, har historien sin berettigelse. Intet land skal kun fortælles ud fra sin krig.LÆS PUBLIKUMS KOMMENTARER


MORTEN FLINDT LARSEN

Jeg var til forestilling med Mariane Josefsen - Historiedamen - på Besttellers scene
Marianes nye forestilling "Kanel, kardemomme og kindkys - Damaskusfortællinger" er sørgeligt aktualiseret af den dybt ulykkelige situation i Syrien. En personlig, hjertevarm, malerisk, alvorlig men også humoristisk historieaften, som rørte alle de tilstedeværende langt ind i hjertekulen. Tak for en dejlig aften, Mariane!


ERIK SCHRØDER

Kære Mariane Josefsen. Du er simpelthen en fantastisk fortæller. Jeg synes det var en kraftpræstation af de helt store. To sæt hvor vi som publikum var tryllebundet uden at gå glip af en eneste af dine fantastiske pointer og refleksioner. Du har et helt unikt koncept som fortjener at blive spredt ud over det ganske land. Du kan som en anden Jacob Holdt formidle andre kulturer så man kommer til at elske dem og får lyst til at tage derhen og opleve varme midt i en sneboldkamp.


ANN MARI AICHA URWALD

Forfatter og historiefortæller

Tak for din fine Damaskus præsentation hos Nordkystfortællerne i går. Jeg fik flere positive tilbagemeldinger bagefter. Jeg husker selv især den smukke, poetiske indledning fuld af sansemættede oplevelser og din lettere erotisk betonede og yderst sanselige saunaoplevelse i Hammamen.


SUSANNE KJÆR

Jeg har deltaget i Mariane Josefsens forestilling ’Kanel, Kardemomme og Kindkys’ i 2 omgange.
Den første gang blev jeg så betaget at jeg simpelthen måtte hyre hende til at komme i ’Café Sygemeldt’ så hurtigt derefter som muligt. Jeg var nemlig bange for at den magiske fortællekraft, som jeg oplevede første gang ved premieren den 29. marts kunne fordufte. Derfor optrådte Mariane med sin forestilling igen den 12. juni. Her var det lille intime lokale, som sædvanlig fyldt med mennesker, som til daglig har nok at tænke på med dårligt helbred, svære sociale omstændigheder osv.


Der var tilbageholdt åndedrag og total jeg - forglemmelse i den 1½ time Mariane Josefsen indførte os i en duftende og farvestrålende filmisk verden med personlige beretninger om dagligdagens pudsigheder og udfordringer hos almindelige mennesker i Syrien. Hårfine berøringer med den politisk overspændte situation garneret med intense refleksioner og empatiske beskrivelser af frygt, samvær og glæde.
En helt unik og kæmpestor præstation at holde helbredsramte mennesker fanget i dette nye univers!


Deltagerne var så opslugte af Marianes fortællekunst at de spurgte om det var muligt for dem at deltage i hendes kurser. DET var en STOR dag!


Jeg sender mine glade anbefalinger om at hele Danmarks befolkning får mulighed for at opleve denne forestilling til berigelse og efterfølgende dyb refleksion.