Historiedamen
Historiedamen

Kulturarv i Børnehøjde - Optakt til kulturmødet mors 2015


Mariane Josefsen har stået for en workshop for børn og de filmede fortællinger er en del af oplægget i en spændende debat om kulturarv i Børnehøjde på Københavns Bymuseum. Paneldeltagere Jacob Stegelmann - Josefine Ottesen og Sidsel Bjerregaard Kirk. Moderator Anette Jahn

Optakt til Kulturmødet 2015:

KULTURARV I BØRNEHØJDE

Pressemeddelelse d. 12. maj 2015

Pressefotos kan hentes på Flickr 

Hvilke historier deler vi med vores børn? Og hvilke historier deler de med hinanden? Hvad er kulturarv, og hvordan deler vi kulturarven med vores børn? Det er nogle af de spørgsmål, som vil blive debatteret på optaktsmødet til Kulturmødet 2015 den 27. maj kl. 17.00-19.00, når Kultur Valby og Kulturanstalten sætter fokus på kulturarv i børnehøjde på Københavns Museum. Kulturens betydning for børn er også et af hovedtemaerne på Kulturmødet, som for 3. år i træk afholdes på Mors fra den 20.-22. august.

Den 27. maj er tiden kommet til et optaktsmøde med børnene på dagsordenen, når der skal diskuteres kulturarv for børn under temaet Kulturarv i børnehøjde. Optaktsmødet tager ikke mindst udgangspunkt i dem, som det hele drejer sig om – nemlig børnene – og derfor vil der forud for optaktsmødet blive afholdt en historiefortællingsworkshop for en 5. klasse fra Kirsebærhavens skole i Valby, som debatten vil tage udgangspunkt i.

Udover uddrag fra workshoppen vil der på mødet være en åben paneldebat med indbudte debattører, der tager udgangspunkt i børnenes arbejde med historiefortælling. Anette Jahn, historiefortæller og antropolog, styrer debatten mellem deltagerne i salen og de inviterede debattører:

  • Jakob Stegelmann – tv-vært og redaktør, Danmarks Radio. Gennem sit arbejde på blandt andet programmet Troldspejlet siden 1989 har Jakob været samlende faktor for børnegenerationer de sidste tre årtier. Han ved om nogen, hvad det vil sige at tale til børn, og hvilke fortællinger, de gerne vil høre.
     
  • Josefine Ottesen – prisbelønnet børnebogsforfatter, skuespiller og instruktør, der er vant til både at tale og skrive direkte til børn.
     
  • Sidsel Bjerregaard Kirk – undervisningsansvarlig på Københavns Museum og ansvarlig for udarbejdelse og gennemførelse af projektet ”Vores Liv, vores fællesskaber”. I projektet har Københavns Museum i tæt samarbejde med 5. årgang fra Blågård Skole skabt udstillingen ”Børnenes By”, som danner ramme om optaktsmødet.

Panelet består altså af én, der skaber historierne, én der formidler historierne, og én der kuraterer historierne – tre forskellige og komplimenterende vinkler på spørgsmålet omkring kulturarv i børnehøjde.

WORKSHOPS I BØRNEHØJDE DANNER GROBUND FOR DEBATTEN

Et springende punkt for paneldebatten er, at børnene inddrages. Derfor skabes fundamentet for debatten som sagt ved afholdelsen af en todages historiefortællingsworkshop med 5. klasses børn fra Valby forud for optaktsmødet. Underviseren er Mariane Josefsen, som arbejder professionelt med historiefortælling. Se mere på www.historiedamen.dk.

Gennem flere år har Kultur Valby med succes haft workshops for børn med professionelle historiefortællere. Her fortæller børnene de historier, de synes er vigtige. Det kan eksempelvis være historier, der bliver fortalt i familien, eller de historier, børnene fortæller om sig selv. Processen filmes undervejs, og et repræsentativt sammendrag af arbejdet bliver præsenteret ved paneldebatten.

DEBAT I BØRNENES BY

Det er ingen tilfældighed, at optaktsmødet om børns kulturarv afholdes på Københavns Museum. Museet åbnede nemlig den 25. marts udstillingen Børnenes by, der omhandler det København, børn deler på tværs af generationer. Her fortæller eleverne fra to 5. klasser fra Blågård Skole om personlige genstande og om forskellige fællesskaber, de indgår i. Derfor er det et naturligt valg, at netop de omgivelser skal danne ramme om debatten den 27. maj. Der er mulighed for at se udstillingen i forbindelse med optaktsmødet.

Billetter til optaktsmødet er gratis – dog er der et begrænset antal, så det kan anbefales at reservere billetter på forhånd: https://billetto.dk/da/events/kulturarv-i-boernehoejde

Læs mere på: http://www.copenhagen.dk/dk/det_sker/events

Hvem: Kulturanstalten og Kultur Valby i samarbejde med Kirsebærhavens skole

Hvor: Københavns Museum

Hvornår: den 27. maj kl. 17.00-19.00

KONTAKT:

Kirstine Spir, Kulturkonsulent, Kultur Valby, Københavns Kultur og Fritidsforvaltning: kispir@kff.kk.dk// 6014 5841

Tilbage